δύτης διάσωσης
πρόγραμμα δύτης διάσωσης
rescue diver confined water training

Το πρόγραμμα Δύτης διάσωσης της PADI (Rescue Diver) είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και απαιτητικά μαθήματα συνεχούς εκπαίδευσης στην κατάδυση στα οποία μπορείτε να εγγραφείτε. Αυτό το μάθημα κατάδυσης σάς διδάσκει να αναγνωρίζετε και να ανταποκρίνεστε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατάδυσης, διαχείριση ατυχημάτων, πώς να χορηγείτε οξυγόνο έκτακτης ανάγκης και ακόμη και να επιλύετε κοινά προβλήματα εξοπλισμού — όλα αυτά ενώ δοκιμάζετε τη σωματική σας δύναμη. Μην αφήσετε το όνομα του μαθήματος να σας αποτρέψει, η εκπαίδευση του προγράμματος Δύτης διάσωσης είναι διασκεδαστική! Θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια του άγχους των δυτών και να είστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσετε τον buddy σας σε περίπτωση ανάγκης — είτε είναι στην επιφάνεια είτε υποβρύχια.

Ορισμένες πιστοποιήσεις PADI, όπως το μάθημα Enriched Air (Nitrox) τονίζουν την πρακτική εφαρμογή της θεωρίας, τονίζοντας τις μαθηματικές αρχές του σχεδιασμού αερίου. Άλλα μαθήματα όπως το Peak Performance Buoyancy επικεντρώνονται στη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων και στη μυϊκή μνήμη.

Οι δύτες διάσωσης είναι μοναδικοί στην αντίληψή τους τόσο του μυαλού όσο και της πράξης στο χειρισμό απρόβλεπτων περιστάσεων.

Τι μπορώ να κάνω με μία πιστοποίηση Δύτης Διάσωσης;

Πραγματικά, το ερώτημα είναι: τι δεν μπορείτε να κάνετε; Ως δύτης διάσωσης, θα μάθετε πώς να χειρίζεστε με σιγουριά το απρόοπτο άγχος καθώς και πώς να αναγνωρίζετε το άγχος στους άλλους. Εξουσιοδοτεί τους δύτες να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια κάτω από το νερό και τους δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους φίλους-δύτες τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μάθετε για τα στοιχεία ενός σχεδίου βοήθειας έκτακτης ανάγκης και εξασκηθείτε στην εφαρμογή αυτών των ενεργειών κατά τη διάρκεια προσομοιωμένων σεναρίων.

image00003
EFR course (CPR)

Το μάθημα δεν στοχεύει μόνο σε υποβρύχιες διασώσεις. Εφόσον τα επείγοντα περιστατικά μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, η πιστοποίηση ως Δύτης Διάσωσης εξαρτάται από την ολοκλήρωση του μαθήματος Emergency First Responder. Το μάθημα EFR διδάσκει στους μαθητές τις βασικές αρχές της παροχής πρώτων βοηθειών, τις βασικές θωρακικές συμπιέσεις και τις αναπνοές διάσωσης (CPR) και την εφαρμογή αυτοματοποιημένων εξωτερικών απινιδωτών (AED).

Προαπαιτούμενα για την εγγραφή στο πρόγραμμα Δύτης Διάσωσης

Για να εγγραφείτε στο PADI Rescue Diver, πρέπει να είστε Προχωρημένος δύτης ή Δύτης περιπέτειας που έχει ολοκληρώσει την υποβρύχια κατάδυση πλοήγησης, να είστε τουλάχιστον 12 ετών και να έχετε ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Φροντίδα Πρώτης Ανάγκης Έκτακτης Ανάγκης εντός των προηγούμενων 24 μηνών (ή μπορείτε να το συνδιάσετε με το πρόγραμμα)

image00002
Rescue Diver confined water training

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση του μαθήματος PADI Δύτης Διάσωσης;

Το μάθημα αποτελείται από τρία μέρη: ανάπτυξη γνώσεων, δεξιότητες εκπαίδευσης διάσωσης και σενάρια διάσωσης ανοιχτής θάλασσας. Το τμήμα ανάπτυξη γνώσεων του μαθήματος μπορείς να το ολοκληρώσεις μόνος σου με την άνεση του χώρου σου, με την εγγραφή σου στο eLearning. Οι ασκήσεις εκπαίδευσης διάσωσης και οι καταδύσεις ανοιχτής θάλασσας πραγματοποιούνται συνήθως σε μία ή δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τμήματος ανάπτυξη γνώσεων του μαθήματος και η διάρκεια για το πρακτικό κομμάτι εξαρτάται από την επίδοση σου στις δεξιοτήτες.

Ο εκπαιδευτής σου μένει δίπλα σου και είναι εκεί να απαντήσει σε όποια ερώτηση που μπορεί να έχεις, μέχρι να καταλάβεις πλήρες τα μαθήματα και να έχεις επιτύχει ολες τις απαιτήσεις επίδοσης των δεξιοτήτων. Συνήθως η ολική διάρκεια του προγράμματος είναι 4 με 6 ημέρες.

Επαγγελματική συμβουλή: Επιλέξτε το eLearning για να βελτιστοποιήσετε το μάθημα διάσωσης

Η φόρτωση εργασιών ειδικά υποβρυχίως μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική – και πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια ενός σεναρίου διάσωσης. Εκεί είναι όπου μπαίνουν τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα του eLearning. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανακούφιση της αβεβαιότητας μιας διάσωσης και μπορείτε να εξοικειωθείτε με τις δεξιότητες διάσωσης. Μπορείς να επιστρέψεις στη θεωρία όσο συχνά θέλεις μέχρι να νιώσεις σίγουρος/η για τις γνώσεις σου. Και το καλύτερο; Μπορείς να ολοκληρώσεις το τμήμα eLearning του μαθήματος Δύτης Διάσωσης από την άνεση του σπιτιού σου και όταν νιώθεις έτοιμος/η να ξεκινήσεις με τις δεξιότητες στο νερό! Εννοείται κατά την διάρκεια της μελέτης εάν υπάρξει απορία ο εκπαιδευτής σου θα είναι εκεί να σε ακούσει και να σε βοηθήσει να λύσετε ότι δυσκολία που μπορεί να αποκτήσεις.

Οι δύτες χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα Δύτης διάσωσης ως το πιο σημαντικό στην εκπαίδευση τους και δεν είναι τυχαίο. Σε αυτό το πρόγραμμα θα μάθεις να διαχειρίζεσαι προβλήματα στο νερό και θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες για να ανταποκριθείς σε τέτοια περιστατικά.

Το πρόγραμμα PADI Rescue Diver θα αλλάξει τον τρόπο κατάδυσης – με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μάθετε να εντοπίζετε και να διορθώνετε μικρά προβλήματα προτού γίνουν μεγάλα προβλήματα, αποκτήστε μεγάλη αυτοπεποίθηση και διασκεδάστε  στην πορεία. Γίνετε ειδικός σε κάθε κατάσταση κατάδυσης!   

Χουλιάρα Λυδία

OW Scuba Instructor

1 Comment

Advanced Open Water- Ότι πρέπει να γνωρίζεις! - Seals Diving Center, 01 Μαρ 2023

[…] Το επόμενο βασικό μάθημα είναι το μάθημα PADI Rescue Diver. Μπορείτε να λύσετε τις απορίες σας για το πρόγραμμα δύτης διάσωσης εδώ. […]

Reply

Leave A Comment

small_c_popup.png

Ας καταδυθούμε μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας